25-04-05

Mijn Roeselaarse collegaatje

 
Lichtjes glimlachend moet ik denken aan haar. Ze is niet op haar mondje gevallen, zegt rechtuit wat ze denkt. Soms ook wel eens dingen die ik niet zo graag hoor, maar dit gedrag siert haar. Ze is zoals ze is. Meestal draagt ze zwart, niet in het minst omdat ze triestig is. Ze straalt tevredenheid uit en haar blonde lange haren verzachten het donkere zwart. Ze lacht dikwijls en kan spreken met dat gezapig West-Vlaamse taaltje van haar. Haar brede mond en ronde kaken doen haar stralen. Ze is klein, maar weet maar al te goed wat ze wil.
Soms praat ze veel, té veel. Ze zal deze woorden lezen, ooit, en dan zal ze met grote ogen kijken en zich afvragen of ze werkelijk zoveel praat. Ze zal haar tanden breed blootlachen en haar ogen zullen twinkelen. Soms doet ze me denken aan mezelf toen ik op school zat, druk in de weer, snel reagerend en nog sneller afgeleid, alles nauwlettend in het oog houdend. Ze heeft een soort 'onvoorzichtigheid' over zich, trekt zich niet echt aan wat anderen denken. Ze doet gewoon haar ding en daar heeft ze groot gelijk in. Vroeger bezat ik die eigenschap ook, maar hoe ouder ik word hoe meer ik nadenk over de dingen. Het is soms zo gevaarlijk om impulsief te reageren, ook al is het wat je echt wil doen.
In heb een tijdje moeten wennen aan haar en zij vast ook aan mij. Ergens zijn we beiden geen makkelijke karakters, hebben allebei graag gelijk. Soms moet ik er een beetje om lachen als ik ons bezighoor. Mijn Roeselaarse collegaatje... 't is een toffe meid, soms een beetje koppig, maar altijd welgezind. Bedankt meisje, voor die grote glimlach en gewoon om jezelf te zijn!

21:18 Gepost door N. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

uiteindelijk wel de meest plezante mensen om mee om te gaan... :D

Gepost door: Anne | 25-04-05

Ach Nostalgie naar de heimat! Ik ben een West-Vlaming maar woon in Antwerpen. Maar ik kan er niets aan doen. Echt.
Ik hoop dat volgend jaar het Behang aan de macht komt in Antwerpen en dat ze mij dan in een c130 deporteren naar Oostende of Wevelgem luchthaven. Dat ik gebannen word zou een grote zege betekenen.
Zo zie je maar: zelfs in het verlies zijn West-Vlamingen groot.
BTW: ik verlang naar een boke met gekap (gehakt).
Dat kan ik hier niet vinden.
Spijtig eigenlijk.
Voor de rest is het hier wel best wonen (aheum).

Groetjes,
Djiediebie.

Gepost door: GDB | 25-04-05

De commentaren zijn gesloten.