13-04-05

Stilstaan.Eén seconde.

 
"Ge hebt precies ne marathon gelopen" zei ze. Dat heeft ze goed opgemerkt. Ik heb geen marathon gelopen, maar zo voelt het wel. Ik loop achter, steeds opnieuw. Het lijkt wel of ik een aftellende wekker ben. Steeds dichter bij het eind naderend. Of moet ik zeggen het begin? Er is maar weinig tijd om na te denken. Geen tijd om stil te staan. Nauwelijks tijd om te beseffen.
's Avonds als ik thuis kom ben ik bang om naar de bomen te kijken... elke dag zien ze er zo anders uit, zo sterfelijk mooi. Morgen zijn ze er niet meer. Morgen zijn ze een ander. Het is een vreemd, nietig en prachtig beeld.
Ik ren de dagen, de momenten achterna. Dikwijls hollend en vaak struikelend. Het is ook allemaal zo mooie en intens, dat kan niemand me kwalijk nemen. Ik denk dat het een soort roes is. De wekker telt nog steeds af... bij elke seconde kom ik dichterbij, ik voel de warmte omslaan in hitte, ik ervaar de wind als een streling in m'n nek en langsheen m'n rug, ik beleef de regen als glinsteringen die m'n dromen waarmaken. Ik ben opgewonden over wat komen zal.
 
Mijn klok zal héél even, één enkele kleine seconde, stilstaan en dan opnieuw beginnen tellen. Ik zal het ervaren als een hemels moment, een opeenstapeling van emotie en spanning waarvan ik word verlost. Je zou voor minder rennen als in een marathon.

19:36 Gepost door N. | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

geniet maar van de aanloop naar de grote dag! :D

Gepost door: Anne | 13-04-05

*** Nog een paar weekjes ademloos ...
en dan dat ene moment...
Geniet ervan!!

Gepost door: Free my Soul | 14-04-05

Verdorie! Weer goed geschreven!

Ik was nooit echt voor trouwen, maar zoals jij alles omschrijft, krijg ik er toch wel zin in om dat ooit ook eens mee te maken! (nu nog eene vinden die dat wil doen met mij :oD)

Gepost door: Tinkerbell | 14-04-05

klok en bloemsems De klok en de bloesemende boom spreken boekdelen. Nog even en jullie gezamelijk boekje zal ondertekent worden. Ondertekeningen van beide liefhebbende personen. Liefhebben zal je hem meer dan ooit. Hem, de man van je leven. Man en vrouw, samen door het leven. Want toegeveven, heb altijd geweten dat , dat, dat je levens-droom is. Samen dromend kijken door het venster naar de bloesemende boom en jullie klok op de achtergrond horen slagen. Geniet er van. Knufke X

Gepost door: schotje | 15-04-05

Stilstaan... ... is soms echt heel intens...

Geniet ervan...

Gepost door: Kaajee | 17-04-05

De commentaren zijn gesloten.