12-04-05

Avondstralen

 
De zon legt haar avondstralen als een tapijt over het gras. Ze maakt al wat ze aanraakt mooier en blijer. Mijn hart is daarvan het levende bewijs, de bloesems aan de kerselaar eveneens.
 
De stralen hebben iets magisch en tegelijk tonen ze me hun donkere kant. Ze leggen hun schaduw over alles heen.
 
Ik kan op dit moment niet praten. Het is te moeilijk of gewoon teveel gevraagd. Ik wil het niet. Halsstarrig kijk ik voor me uit. Ik voel me verbonden, als een tweeling. Ik voel de leegte. Ik voel de hoop.
 
Ik denk aan hem. Ik weet dat hij sterk is, veel sterker dan ik. We kennen allebei de waarheid en in onze verbondenheid weten we wat er ons te doen staat. Het hart is sterk en ook al bloedt het soms meerdere keren, het gaat niet snel dood. Ons hart gaat niet dood. Nooit.
 
Ik kijk nogmaals naar de zon en vraag haar om haar laatste avondstralen te bundelen en bij hem achter te laten. Hij die sterk is. Hij die vanbinnen eenzaam is. Op het einde van deze weg kan ik hem niet helpen, dat weet hij.  Dat weet ik. Dat weten wij. De zon zal hem blij maken en opnieuw hoop geven.

19:42 Gepost door N. | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Stralend geschreven! Verdorie meid, je schrijven raakt me iedere keer! Zo intens!

En inderdaad, harten gaan nooit dood.. Enik hoop voor jou, en voor hem, dat de zon nog veel mag stralen..
(raar dat bijna iedereen, ook ik, vandaag het woord 'dood' gebruikt..

Gepost door: Tinkerbell | 12-04-05

olala we krijgen hier een mooi liederlijk sfeertje ;-) treffend en warm geschreven hoor!

Gepost door: Lord CMS | 12-04-05

Mijn eerste zwaluw... Het was fijn deze weg met jou te mogen bewandelen, ik weet dat er dingen op me wachten, mooie dingen..natuurlijk in geen enkel opzicht te vergelijken met ons gevoel...ik weet het weer allemaal zou jij zeggen..Ik zit hier nu te bedenken dat ik nog vaak zal terugkeren naar onze 'weg' even een kijkje komen nemen naar het pad waar we samen liepen, dromend over de mooiste dingen,stilzwijgend..wetende wat we allebei weten..De eerste zwaluw is mijn lente binnengevlogen..

Gepost door: vlei.. | 14-04-05

wow dit raakt me!

Gepost door: dirkh | 14-04-05

De commentaren zijn gesloten.