23-01-05

3 engeltjes

 
Ze lopen rond met z'n drieën, op donszachte voetjes en met engelenhaar tot nét niet aan de grond. Ik ontmoete ze vandaag voor het eerst en ik wist niet wat ik zag... betoverende helblauwe ogen die schetteren van plezier & ondeugd, gave lichte huid die fonkelt in het licht, de fijnste handen die gemaakt zijn om te betoveren... 3 engeltjes die door het huis dartelen op zoek naar hun vrijheid. 
Het zonlicht ontplofte door de wolken heen en scheen haar felste licht over deze kleine feetjes. Ze maakte van hen prinsesjes die de meest pure vorm van schoonheid en onschuld uitstralen. 'Betoverend mooi..' dacht ik toen ik ze bekeek. Ongestoord gingen ze verder met datgene wat prinsesjes doen.... spelen, mooi zijn & dromen...
 
Het ging door m'n hoofd dat deze meisjes nog ettelijke mannenharten zullen breken... zoveel is zeker. Maar eerst hebben ze nog jaren van onschuld tegoed...  gelukkig maar.
 
...
 
Diep verscheurd uit mijn engelen-gedachte zei één van de feetjes tegen me: "mijn papa heeft een hele grote auto en later ga ik ook met zo'n auto rijden"...  'de onschuld gaat er snel vanaf' dacht ik bij mezelf.... en zei tegen het engeltje: " da's voor later, later als je groot bent..."
 
 
*Bleven het maar altijd vederlichte onschuldige engeltjes... mooi, lief & zacht als ze nu zijn*

14:53 Gepost door N. | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Weet je wat? Ik denk dat jij nog altijd zo'n engeltje bent, als ik al jouw tekstjes hierzo lees. ;-)

Gepost door: Dafke | 23-01-05

engeltjes waren we allemaal waar engeltjes... zou veel aangenamer zijn he

Gepost door: Leentje | 23-01-05

Hmmm je kan de kinderlijke onschuld bewaren, maar dan mag je niet in contact komen met de realiteit...

Gepost door: steffie | 23-01-05

Onschuld... ... ook ik heb er wel eens heimwee naar...

En je verliest ze al snel, bedenk ik me als ik naar mijn nageslacht kijk...

Gepost door: Kaajee | 23-01-05

wow ... je blijft me verrassen!!! Schitterend!!

Gepost door: dinges | 23-01-05

**** mooi!

Gepost door: dirk | 23-01-05

Laat die onschuld lang duren.
Alstublieft, laat die onschuld lang duren!

Gepost door: jacoja | 23-01-05

Tekst De tekst is anders,bewust anders..ook al is het weer prachtig geschreven,ik herken haar niet echt in deze tekst..misschien is dit haar manier om een signaal te geven..ik denk dat ik ook maar eens aan het schrijven zal gaan de komende dagen...dingen zal neerpennen die ik anders geneigd ben van uit te spreken.Misschien is het wel beter allemaal zo...

Gepost door: vlei..... | 23-01-05

. Ik ken het gevoel - denk ik. Zo verwoordde ik het eertijds:

Terwijl ons dochtertje daar zo slaapt, dringt het tot me door en mokert het me tot aan mijn borst de grond in. Ons klein prutske bezoekt als een onschuldig roosje dromenland. Langzaam ademt ze in. Even langzaam weer uit. Ik hoef de dekens niet op te tillen om te weten dat ze haar knuffel stevig tussen de knuistjes heeft. De fopspeen krijgt het bij wijlen zwaar te verduren en mijn aanwezigheid lijkt haar niet te storen, gelukkig. Ik weet dat, niet zo ver hier vandaan, oorlogen woeden, hongersnood heerst. De kranten staan bol van moord, verkrachting en andere misdaad, maar zij weet het nog niet. Ze slaapt, een lammetje, onwetend en onschuldig en ooit zal ook zij moeten opboksen tegen de maatschappij. Ik wil het niet; ze moet gewoon dat brave schaapje blijven en nooit zou iemand haar een haar mogen krenken; nooit zou zij een tegenslag moeten verwerken; ik wil het niet. Maar ik besef dat het leven heel anders in elkaar zit en ik kan het niet helpen dat me heel even een gevoel van schaamte om mijn egoïsme bekruipt - ik heb haar immers mee op de wereld gezet. Ik voel me rot en sta recht terwijl ik een verschrikkelijk slecht gevoel de kop in probeer te drukken. Ze hoort me, opent de ogen en schenkt me vanachter haar fopspeen de mooiste glimlach die ik ooit gezien heb.

Gepost door: Coltrui | 25-01-05

Holy sh*t @coltrui, man mooooooooooiiiiiiiiiiiiiii

en @ N ik zal nen keer checken of er nog plaats is ;-p

Gepost door: Dafke | 25-01-05

@ coltrui: bedankt, echt mooi.
@ Dafke: thx voor de moeite, laat eens weten he?! hihi ;-)

Gepost door: N. | 25-01-05

een bedankje bedankt voor het leuke compliment.

Gepost door: dirkh | 30-01-05

De commentaren zijn gesloten.