21-11-04

Stilte in haar wereld


Zondagmorgen 9u. De straten liggen er verlaten bij, de kou legt z'n mantel over alles heen, de wereld lijkt heel even stil te staan. Ze vraagt zich af waar iedereen uithangt, ze ziet geen levende ziel en waant zich even 'alleen op de wereld'.
Als ze bij de bakker staat ziet ze plots waar iedereen vertoeft. Het is een drukte van jewelste en als sneeuw voor de zon verdwijnt haar gedachte omtrent een rustgevende stilte in haar wereld. Hier heeft ze geen zin in. Ze denkt aan het meisje dat haar zoals elke week lief zal toelachen terwijl ze het 'zwarte woudbrood' in haar handen neemt. Diezelfde gedachte wordt onderbroken door een knipoog die haar tegemoetkomt... daar is ze al, dat lieve meisje. Op de terugweg bedenkt ze zich hoe het komt dat je voor sommige mensen heel wat sympathie hebt en anderen liever ziet gaan dan komen.
Ze ziet eenzame fietsers die vechten tegen de kou, heel wat mensen die sportief rijden ook. Ze weet dat 'hij' op dit moment ook fietst in de kou en neemt zich voor ervoor te zorgen dat het huis zal ruiken naar heerlijke warme soep als hij thuiskomt. Daar houdt hij van en ze weet dat hij dit zal laten merken door een lief gebaar.
Thuisgekomen kijkt ze door het raam over het land uit... De teruggekomen stilte doet haar goed.

10:38 Gepost door N. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mooi.
Gewoon mooi...

Gepost door: Kaajee | 21-11-04

zij! Hij leest met volle teugen haar worden, vooelt hoe ze langzaam binnensijpelen. Hij laat elke lettergreef, elke individuele letter zijn ziel strelen. En hij geniet ervan en even weet hij wat zij bedoeld met de "stilte in haar wereld". Snel vervagen zijn gedachten aan de stilten als haar aanschijns op zijn netvlies wordt geprojecteerd. Hij is gelukkig met haar vriendschap en denkt bij zijn eigen ik moet even een reactie neerpennen. Want hij weet hoeveel zij het apprecieert als hij haar blog onder ogen neemten hoe gelukkig hij ze maakt als hij een woordje ter verduidelijking voor haar achtert laat. Hij is hij en zij is.....
zij!

Gepost door: schotje | 21-11-04

De commentaren zijn gesloten.